Omiljeno u avgustu / August ★ ★ ★

naslovna

1.septembar osim polaska u  školu opominje i da smo na kraju (ne) leta. Doduše,  ja sam borbu za leto predala jednog jutra kada sam prvo posegnula za čarapicama pa tek onda stavila kafu. Mada ne da nam se leto, stidljivo se drži, vraća u naletima i to je ono što me beskrajno raduje.

Da živim u idealnom svetu moji avgustovski ★★★ bi izgledali ovako:

  • bikini
  • šešir
  • mojito

Ali pošto još uvek ne mogu da priuštim sebi taj luksuz da pobegnem mesec dana na pusto ostrvo…vichy

Pošto sam najveći deo avgusta provela na moru, pored uobičajnih proizvoda za zaštitu i negu kože i kose ono što sam najviše  koristila je Vichy termalna vodica u spreju koju sam obožavala kako za osveženje na plaži podjednako i za korak između čišćenja lica i noćne kreme.  Iako su mišljenja o termalnim vodama jako podeljena od teorije da je obična voda samo upakovana do čudotvornih efekata, ja ipak naginjem ka pozitivnom mišljenju. Prija mom licu i to mi je jedino bitno. Kao i obavezna Pantenol mast, proizvod koji moju kožu hidrira do savršenstva posta sati i sati sunčanja.

 

pena-i-jastuce

 

Proizvod koji sam slučajno otkrila tragajući za nekim multi preparatom u želji da svedem kozmetiku na minimum jeste Alverde pena za umivanje 3u1 sa jabukom i limetom. Super organski preparat koji temeljno čisti kožu,  skida vodootpornu šminku i tonira i osvežava kožu. Ja ipak skidam sminku po nekom drugom ustaljenom režimu, ali ova penica je stvarno odlična, jeftina i fe-no-me-na-lno miriše. Mali pink drugar na fotografiji pored nje je još jedan savšen proizvod iz DM za smešne pare kupljen i od kog se ne odvajam – Ebelin jastuče za lice. ( O njemu detaljnije u sledećem postu. )

taft

 

A sada jedno razočarenje koje je postalo favorit i koji će to biti još dugo, dugo… Da, da, kod mene je sve moguće. 🙂 Naiem, Taft puder za instant volumen kose sam kupila sa svrhom da dala malo volumena i zivahnosti mojom kosi tokom sparnih letnjih noći, jer je potrebno puuuno truda i živaca da moja kosa izgleda pristojno u vlažnim područijima. I kako to obično biva prvo veče sam ostala u popriičnom šoku kada sam shvatila koliko je malo ovog pudera potrebno da bukvalno udrveni kosu. Iste večeri sam kosu prala dva puta, ali ovaj mališa se pokazao kao idealna zamena za (užasno) tapiranje kose ili za razne umetke za profil.  I naravno već uveliko poznata i priznata NoTangle by Macadamia četka za kosu. Samo se pitam zašto je nisam probala ranije?

china-glaze

Sledeći na mojoj listi za avgust je svakako divan – divniji – China Glaze You drive me coconuts . Ja volim CG lakove za nokte, malo me nervira njihova četkica ali ovaj hot hot hot pink bukvalno nisam skidala 20 i kusur dana, što ne mogu da kažem za druge. Boja na slici nije verna, i pored svog mog truda danas je odbijao poslušnost za fotografisanje. 

kolaz

Dekorativa je ovog meseca bila svedena na minimun. Pored ruževa u jakim bojama ili uz Aurine olovke za usta u broju 55 + balzam za usne, obavezan deo mog šminkanja je bio Sephora touche lumiere lissante korektor u olovci.  Odličan proizvod, koji je polu iluminator polu korektor, hidratantan, mek, fino se razmazuje i neupada u borice oko očiju. Rumenila su davno zaboravljena u dnu kofera, Essence blush up! i još jedan multi proizvod Kiko Glow touch u nijansi 04.Pleasant Pink Azalea za usne i obraze. O daleko poznatom Baby lipsu se verovatno sve zna, tako da neću dužiti osim da napomenem da je ovo verovatno jedini balzam za usne koji ću potrošiti do kraja jer ga imam još manje od 1/4 i još uvek ga nisam izgubila, dovoljno govori o mom mišljenju o njemu, zar ne? Moj je u nijansu Pink punch ali sam podjednako oduševljena i sa Minty fresh. 

Nadam se da vam se ovakav kolaž dopada i pišite mi u komentarima ukoliko imamo neke iste i/ili slične favorite. 🙂

Do sledećeg posta

potpis