Pokloni za 8.mart

pokloni za 8 mart

Ko ne voli poklone neka digne dva prsta! 

Nema takvih? Tako sam i mislila. 🙂

Nebitno da li priznajemo, podržavamo, slavimo, obeležavamo 8.mart verujem da svaka voli da dobije mali znak pažnje da li on bio u vidu poklona, cveta ili izlaska na vaše omiljene kolače. Još jedan povod za dobar provod ne može da škodi, zar ne?

Ako i vi lupate glavu kako da obradujete mame, bake, sestre, drugarice, ćerke, lepše polovine (u ovo doba godine uvek primeđujem zalutale muškarace kako nervozno obilaze parfimerije) i ostalu žensku rodbinu a ipak ne želite da poklonite još jedan set kozmetike ili niste sigurni u boju omiljenog karmina, moji predlozi za ovogodišnji praznik su malo drugačiji.

Primetićete i sami da su u pitanju sitnice koje se lako mogu nadograditi, a opet cenim da se fino uklapaju u svačiji budžet. Ako ništa drugo toliko bi para dali na prosečan buket. 🙂

Predlog broj 1:  Mali pomagači za baštu

set za bastu

Da uz kišu i sneg koji trenutno pada, ne deluje kao ce uskoro proleće, ali hoće.

Ukoliko volite cveće, imate bašticu ili svega par saksija na prozoru, zavirite u lokalni Maxi malo dalje od rafova sa pecivom, mozda se iznenadite.

pticica za navodnjavanje

Ptičica za navodnjavanje vam dozvoljava da 4 dana “zaboravite” da polijete cveće jer ona to radi za vas. I nešto zbog čega sam zapravo i prišla “Hobi” rafu – baštenske rukavice.

rukavice za bastu

Ali kakve. Iskreno, ja sam se oduševila kad sam ih videla. Imaju gumeno ojačanje na prstima i na šakama, tako da nisu samo lepe, već i korisne.

Što se tehničkih stvari tiče:

Ptičica postoji u narandzastoj, plavoj, zelenoj i beloj boji i košto 400 i neki dinar.

Rukavice za bastu postoje u 4 različita dezena i koštaju ne punih 200 dinara.

Ovo je inače i moj izbor za poklon mami ove godine, kao i baki doduše njen komplet je u beloj boji. Videćemo kako će im se svideti. 🙂

Predlog broj 2: Porcelanska tacna za čaj 

small tree caj

Moja oduševljenost ovom glupošću je nastala sasvim slučajno,  kada sam lutala po prodavnici engleskog porcelana, i od tada je poklanjam često i čula sam samo pohvale. Naravno, ukoliko ta osoba voli da pije čaj i gaji istu sklonost ka glupostima.  🙂

Svakako nije stvar bez koje ne možete da živite, ali ja volim da kad uživam – uživam potpuno. Bilo da na tacnicu odložim filter kesicu čaja, hvataljku sa čajom u rinfuzu ili medilicu .

the english pot

Uz tacnicu možete da uzmete neki zanimljiv čaj u Small treeu npr. radi potpunijeg poklona.

Tacnicu, i razne druge lepe stvari od engleskog porcelana, možete naći u prodavnici The English Pot u Balkanskoj ulici, po ceni od celih 200 dinara.

Predlog broj 3: Komplet za čišćenje stakala

komplet za ciscenje naocara

Dobro, možda ovako napisano zvuči isključivo kao poklon za baba tetke, ali u pitanju je jako korisna stvarčica za sve generacije. Naravno, ukoliko nose naočare ili za vid ili za sunce.

komplet za ciscenje stakala

U ovom setu se nalaze: mikrofiber krpica za brisanje, sredstvo za čišćenje (25ml) koje ima u sebi i antistatičko i dejstvo protiv magljenja (spašava kada po ovakvo kišnom danu uđete u bus ili u stan) i optičarski šrafciger sa 4 različita nastavka.

Ovaj set je iz Oculusa-a,  ali verujem da svaka veća optičarska radnja ima nešto slično u svom asortimanu. Cena mu je 380 dinara i ostatak planiranog novca potrošite na neku finu knjigu.

Ukoliko se ipak odlučite za dobru staru kozmetiku, obratite pažnju na osmomartovske popuste: Sephora 15%, Jasmin 25% , Lily akcije 3 za 2 i popusti na određene brendove.

I volite te žene na koje ste pomislili čitaju ovaj post svaki dan, jer da nisu tako posebne ne bi vam bas one bile prva asocijacija.

Do sledećeg posta

potpis smanjeni

Advertisements