Pokloni za 8.mart

pokloni za 8 mart

Ko ne voli poklone neka digne dva prsta! 

Nema takvih? Tako sam i mislila. 🙂

Nebitno da li priznajemo, podržavamo, slavimo, obeležavamo 8.mart verujem da svaka voli da dobije mali znak pažnje da li on bio u vidu poklona, cveta ili izlaska na vaše omiljene kolače. Još jedan povod za dobar provod ne može da škodi, zar ne?

Ako i vi lupate glavu kako da obradujete mame, bake, sestre, drugarice, ćerke, lepše polovine (u ovo doba godine uvek primeđujem zalutale muškarace kako nervozno obilaze parfimerije) i ostalu žensku rodbinu a ipak ne želite da poklonite još jedan set kozmetike ili niste sigurni u boju omiljenog karmina, moji predlozi za ovogodišnji praznik su malo drugačiji.

Primetićete i sami da su u pitanju sitnice koje se lako mogu nadograditi, a opet cenim da se fino uklapaju u svačiji budžet. Ako ništa drugo toliko bi para dali na prosečan buket. 🙂

Predlog broj 1:  Mali pomagači za baštu

set za bastu

Da uz kišu i sneg koji trenutno pada, ne deluje kao ce uskoro proleće, ali hoće.

Ukoliko volite cveće, imate bašticu ili svega par saksija na prozoru, zavirite u lokalni Maxi malo dalje od rafova sa pecivom, mozda se iznenadite.

pticica za navodnjavanje

Ptičica za navodnjavanje vam dozvoljava da 4 dana “zaboravite” da polijete cveće jer ona to radi za vas. I nešto zbog čega sam zapravo i prišla “Hobi” rafu – baštenske rukavice.

rukavice za bastu

Ali kakve. Iskreno, ja sam se oduševila kad sam ih videla. Imaju gumeno ojačanje na prstima i na šakama, tako da nisu samo lepe, već i korisne.

Što se tehničkih stvari tiče:

Ptičica postoji u narandzastoj, plavoj, zelenoj i beloj boji i košto 400 i neki dinar.

Rukavice za bastu postoje u 4 različita dezena i koštaju ne punih 200 dinara.

Ovo je inače i moj izbor za poklon mami ove godine, kao i baki doduše njen komplet je u beloj boji. Videćemo kako će im se svideti. 🙂

Predlog broj 2: Porcelanska tacna za čaj 

small tree caj

Moja oduševljenost ovom glupošću je nastala sasvim slučajno,  kada sam lutala po prodavnici engleskog porcelana, i od tada je poklanjam često i čula sam samo pohvale. Naravno, ukoliko ta osoba voli da pije čaj i gaji istu sklonost ka glupostima.  🙂

Svakako nije stvar bez koje ne možete da živite, ali ja volim da kad uživam – uživam potpuno. Bilo da na tacnicu odložim filter kesicu čaja, hvataljku sa čajom u rinfuzu ili medilicu .

the english pot

Uz tacnicu možete da uzmete neki zanimljiv čaj u Small treeu npr. radi potpunijeg poklona.

Tacnicu, i razne druge lepe stvari od engleskog porcelana, možete naći u prodavnici The English Pot u Balkanskoj ulici, po ceni od celih 200 dinara.

Predlog broj 3: Komplet za čišćenje stakala

komplet za ciscenje naocara

Dobro, možda ovako napisano zvuči isključivo kao poklon za baba tetke, ali u pitanju je jako korisna stvarčica za sve generacije. Naravno, ukoliko nose naočare ili za vid ili za sunce.

komplet za ciscenje stakala

U ovom setu se nalaze: mikrofiber krpica za brisanje, sredstvo za čišćenje (25ml) koje ima u sebi i antistatičko i dejstvo protiv magljenja (spašava kada po ovakvo kišnom danu uđete u bus ili u stan) i optičarski šrafciger sa 4 različita nastavka.

Ovaj set je iz Oculusa-a,  ali verujem da svaka veća optičarska radnja ima nešto slično u svom asortimanu. Cena mu je 380 dinara i ostatak planiranog novca potrošite na neku finu knjigu.

Ukoliko se ipak odlučite za dobru staru kozmetiku, obratite pažnju na osmomartovske popuste: Sephora 15%, Jasmin 25% , Lily akcije 3 za 2 i popusti na određene brendove.

I volite te žene na koje ste pomislili čitaju ovaj post svaki dan, jer da nisu tako posebne ne bi vam bas one bile prva asocijacija.

Do sledećeg posta

potpis smanjeni